STIRI | Preot ortodox filipinez, caterisit pentru neascultare

Mitropolia Ortodoxă de Hong Kong și Asia de Sud-Est a anuntat “cu regret” suspendarea Preotului James Doronela, din Catedrala Ortodoxă Buna Vestire, Paranaque, Filipine.

Preotul suspendat nu mai poate oficia nicio slujba publică, nu mai poate administra Sfintele Taine, nu mai poate purta vesminte preotesti si nu se mai poate prezenta ca preot.

In scrisoarea de suspendare, oferita publicitatii, IPS Mitropolit Nectarie din Hong Kong și Asia de Sud-Est (foto), precizeaza, fara a oferi mai multe amanunte, ca preotul a demonstrat neascultare fata de Episcop si de ordinele sale.

“Ca episcop și parinte duhovnicesc, trebuie să iau măsuri pentru a vă reaminti că trebuie să urmati ordinele episcopului dumneavoastră canonic. Răbdarea mea a fost depasită. Poziția dumneavoastră, inacceptabila, creează mari probleme lucrarii misionare a Bisericii Ortodoxe din Filipine.

Din acest motiv, începând de astăzi vă suspend și nu veti mai avea dreptul sa oficiati Sfânta Liturghie și celelalte Taine ale Bisericii”, afirma Mitropolitul Nectarie de Hong Kong și Asia de Sud-Est, in scrisoarea de instiintare facuta publica.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.