STIRI | Turnir de karate, in Biserica Ortodoxa, in scop caritabil (video)

O competitie sportiva caritabila de Crăciun, de arte martiale, a avut loc la Minsk, capitala Belarus, pentru premiile Mitropolitul Filaret, Exarh Patriarhal al Intregului Belarus. Unul dintre participanții la concurs, a fost nepotul Președintelui Belarus – în vârstă de 10 ani, Alexandr Lukașenko.

Principalul arbitru al competitiei, Alexandr Kraevich, a declarat pentru publicatia “Sobor”, ca cei mai multi dintre participantii la turneu au fost copii creștini ortodocși. Printre acestia, s-au numarat, insa, si copii musulmani.

Aproximativ 300 de sportivi, cu varste intre 7 si 30 de ani, au luat parte la concurs.

Toate fondurile stranse au fost cheltuite pentru nevoile persoanelor dezavantajate, din regiunea Minsk.

In acest sens, jurnaliștii i-au cerut fiului Presedintelui, sa explice de ce trebuie să ajuti pe cineva. Nepotul Președintelui a explicat: “Pentru a produce si darui bucurie. Dacă faci asta, te simți mai bine pe dinauntru”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.