STIRI Amphipolis: Arheologii au descoperit ramasitele pamantesti a 5 persoane

Mormântul din Amphipolis, descoperit in orașul Kasta, din nordul Greciei, contine rămășițele pamantesti a 5 persoane, inclusiv ale unei femei, ale unui copil și ale unei persoane care a fost incinerata.

Potrivit oficialilor greci și Ministerului Culturii, citate de agentia Ansa, femeia avea aproximativ 60 de ani, iar cei doi barbati au avut varstele cuprinse intre 24 si 25 de ani, cand au murit.

Este aproape imposibil să se determine sexul copilului sau al persoanei incinerate. Mormantul din Amphipolis pare sa ramana, in continuare, una dintre descoperirile arheologice cele mai enigmatice din ultimii ani.

Experții spun că monumentul funerar ar fi fost construit pentru a pastra ramasitele uneia dintre rudele lui Alexandru cel Mare sau ale unor lideri militari (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Unii dintre experți sustin că este vorba despre locul de veci al lui Olympias, mama lui Alexandru cel Mare, o regină care avea o mare influență asupra deciziilor militare și una dintre puținele femei de vârsta ei care au facut asta. In sprijinul acestei teorii vin si aluziile la Cultul Cabirus, in care Olympias era preoteasă, conform Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.