Odata cu independenta, sperau sa scape de represiuni din partea conducerii

Biserica Catolică a Bangladeshului este profund îngrijorata de agravarea crizei politice, marcată de violențele care continuă.

In aceasta duminică au fost ucise cel puțin 27 de persoane și au fost rănite alte câteva sute, in cadrul acestor violente.

Episcopul Gervas Rozario de Rajshahi, vice-presedinte al Conferintei Episcopilor Catolici ai Bangladeshului, a deplâns aceasta situatie, pentru AsiaNews, spunând ca a sperat ca, odata cu independența, sa scape de represiuni și de exploatare din partea conducătorilor pakistanezi, dar liderii Bangladesh-ului nu au fost mai buni.

Violența a crescut constant, începând cu 5 ianuarie, când protestele au izbucnit pe marginea alegerilor de anul trecut, care au fost boicotate de Partidul de opozitie Naționalist al Bangladesh-ului (BNP), condus de Khaleda Zia.

Guvernul i-a atacat pe protestatari, agravând situația.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.