STIRI | Sute de oameni, zilnic, la mormantul unui sfant a carui canonizare a depasit pana si regulile Bisericii

Sute de credincioși vin in Salonic, Grecia, pentru a aduce un omagiu Sfantului Cuvios Paisie, recent canonizat (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), al cărui mormânt se află la Mănăstirea Sfântul Ioan Teologul.

Se estimează că un număr total de 1.500 de persoane viziteaza manastirea greaca în fiecare săptămână, un numar care va crește cu siguranță, în mod semnificativ, acum cand Cuviosul Paisie a fost canonizat, apreciaza un raport al Greek Reporter.

De asemenea, foarte mulți ruși călătoresc la Salonic, pentru a vizita manastirea, mai arata raportul.

Cuviosul Paisie a fost canonizat de către Sfântul Sinod al Patriarhiei Ecumenice, pe 13 ianuarie, la doar 21 de ani de la moartea sa din 1994, în ciuda faptului că, în conformitate cu normele Bisericii Ortodoxe, o persoană poate fi canonizata la 70 de ani după moartea sa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.