Muzica ortodoxa | Creatia Liturgica: imnografie si muzica. Conferinta internationala – Finlanda, iunie 2015

Muzica ortodoxa | A 6-a Conferinta internationala – Finlanda, iunie 2015

Cea de-a 6-a Conferință internațională privind Muzica Bisericeasca Ortodoxa, “Creatia Liturgica: imnografie și muzică”, va avea loc la Universitatea din Finlanda de Est, în Joensuu, Finlanda, in perioada 7-13 iunie 2015. Conferința are loc la Școala de Teologie a Universitatii din Finlanda de Est, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Informatia ne-a fost oferita de Societatea Internationala pentru Muzica Bisericeasca Ortodoxă.

“2015 reprezinta anul aniversarii a 10 ani de la înființarea Societății Internaționale de Muzică in Biserica Ortodoxă, și anul celei de-a șasea conferințe internaționale de mare succes”, a spus Pr. Ivan Moody, președintele Societății.

“Ii invităm pe muzicieni, oamenii de știință, artiști, scriitori, imnografi și oricine este interesat de acest subiect, să prezinte propuneri de lucrări care sa urmeze să fie prezentate în cadrul conferinței”.

Tema conferinței oferă oportunitatea sustinerii unor lucrări pe o varietate de subiecte și domenii de cercetare sau experimentare:

1 – Crearea imnografiei

2 – Crearea muzicii liturgice

3 – Compozitorul liturgic si imnografia

4 – Creatia în cadrul Liturghiei

5 – Paralele în domeniul artelor liturgice conexe, în special cu iconografia; relații intre imnografie și iconografie.

Înregistrarile pot fi facute pana in data de 15 februarie 2015.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.