STIRI | Un fir de par al lui Mahomed, adus in Moscova, duminica

Organizatorii evenimentului au anunțat că relicva va fi afișata publicului, pe scena unei mari sali de concerte din Moscova.

Conform publicatiei Sputnik, organizatorii vor prezenta un fir de păr, care se presupune că ar fi apartinut lui Mahomed – considerat de musulmani profet.

Departamentul Musulmanilor din Moscova a anunțat, de asemenea, că relicva va mai fi afisata si în alte moschei din Moscova, în 2015, în timpul evenimentelor religioase importante.

Relicva va ajunge in Moscova, duminica, din Republica Dagestan, fie cu un avion privat, fie în cabina de prima clasa a unui avion de pasageri.

Se crede că firul de păr a fost luat din barba lui Mahomed, fiind taiat de frizerul său favorit, Salman, dupa ce Mahomed a murit.

Introdus intr-o caseta prevazuta cu sticla deasupra, firul de par este scos in evidenta printr-o lupă specială, conform publicatiei rusesti Sputnik.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.