TREZIREA! Evenimentele si raportarile formale reprezinta o insulta la adresa memoriei unui sfant

Ieri, vorbind la o masă rotundă, cu tema “1000 de ani de la disparitia Printului Vladimir, în mass-media seculară și ortodoxă”, președintele Departamentului Sinodal de Informare, Vladimir Legoyda, a subliniat faptul că aniversarea este o ocazie excepțională pentru mass-media ortodoxă, de a descoperi imaginea Sfantului Print în spațiul mediatic.

Având în vedere implicarea statului, a organizațiilor publice și celebrările Bisericii, totul se va desfasura la scara mare dar, desigur, “aceasta scara depinde de noi”, a declarat reprezentantul Bisericii.

Potrivit unui avertisment al președintelui Departamentului Sinodal, in aceasta perioada nu trebuie sa aiba loc o abordare formală, in ce priveste organizarea evenimentelor eparhiale și regionale dedicate memoriei Printului.

“Vă atrag atenția, asupra faptului că formalismul, activitatea de informare ‘pentru spectacol’, reprezinta o insultă la adresa memoriei Sfântului”, – a spus Legoyda.

“Scopul final al întregii munci de informare, este crearea unei stari, pentru cititor sau ascultator, in care acesta sa vada un om viu, un sfânt care se roagă pentru noi și ia in seama rugăciunile noastre” – a declarat reprezentantul Bisericii.

“Prințul Vladimir a spus că, înainte de botez, era ‘o fiară, iar apoi a devenit om’ – a reamintit șeful Departamentului Sinodal.

Potrivit acestuia, neglijarea demnității umane în relațiile dintre oameni, în spațiul public, este unul dintre provocările timpului nostru. Sa-i ajutam pe altii, astazi, sa traiasca transformarea de la animal la om, “acesta ar trebui sa fie scopul nostru comun, în anul jubiliar al Prințului Vladimir” – a concluzionat Legoyda.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.