Presedintele Egiptului, despre pericolul interpretarii gresite a Islamului

Președintele egiptean, Abdel Fattah Al-Sisi (foto), a declarat, la Forumul Economic Mondial (WEF) din Davos, joi, conform agentiei Ansa: “nu ar trebui să permitem ca viitorul nostru să fie amenințat de o interpretare greșită a Islamului”.

Islamul “predică toleranța”, a spus el, subliniind că este nevoie sa se vorbeasca la unison, în Egipt și în străinătate, “împotriva terorismului”.

“Islamul este o religie cu valorile toleranței”, a spus el, dar acest aspect “nu este întotdeauna luat în considerare de restul lumii, iar teribilele atacuri teroriste din Paris au făcut să ne dăm seama de necesitatea reevaluarii discursului religios, eliminând elementele care ar putea duce la un comportament violent” – a declarat Sisi.

“Nimeni nu poate monopoliza adevărul. Nimeni nu ar trebui să creada ca ideile sale sunt mai bune decât ale altora”, a spus acesta, îndemnând Occidentul să “respecte cu fermitate diversitatea religiei și culturi islamice”.

În discursul său, citat de Ansa, Sisi a vorbit despre conflictul israeliano-palestinian, reiterând dorința Egiptului de rezolvare a situatiei, “prin soluția celor două state, incluzand posibilitatea ca palestinienii să guverneze un stat independent, cu Ierusalimul de Est drept capitala a lor”.

Sisi a spus că el nu va “precupeți niciun efort pentru a-i sprijini pe israelieni și palestinieni”, pentru stabilitate, care ar contribui la reducerea terorismului și extremismului în regiune, mai informeaza Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.