Patriarhul Kirill: Trebuie sa reinvie sentimentul de solidaritate, din epoca sovietica

Conform Interfax, Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii a declarat că, astăzi, Rusia ar trebui să se concentreze asupra tuturor lucrurilor bune care au facut ca epoca sovietică iasă în evidență.

Rusia trebuie să reînvie sentimentul de solidaritate din epoca sovietica.

“Ori de câte ori începem să vorbim despre vremurile sovietice, unii le idealizeaza, altii le demonizeaza. Cu toate acestea, a existat ceva generat de acele vremuri, pe care, astazi, cu indrazneala, sa-l putem accepta și să-l includem în filozofia noastră de viață? Da: solidaritatea”, a spus Patriarhul, in Duma de Stat, in urma cu o zi.

Noi nu trebuie să uităm realizarile poporului sovietic, “și nu doar militare”, a spus el.

“Ce s-a intamplat cu acei membri Komsomol (tineri comuniști), care s-au adunat si au construit BAM (calea ferata Baikal-Amur), fără a obține premii sau privilegii în schimb? Era vorba despre un sentiment de munca in echipa, o dorința de a-si alătura fortele și de a face ceva bun pentru tara”, a spus liderul Bisericii.

Ideea de unitate și de continuitate a memoriei istorice, protejarea patrimoniului național împotriva falsificării, împotriva interpretarii greșite si părtinitoare a realității, “trebuie să formeze o bază de valori pentru cooperarea între forțele politice”, a spus Patriarhul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.