Studiu: Mergeti la slujbe in biserica, daca vreti sa fiti fericiti, fericiti, fericiti!

Institutul Austin pentru Studiul Familiei și Culturii a confirmat ceea ce studii similare spusesera deja despre relația dintre religie și fericire (satisfacție): persoanele credincioase sunt mai fericite, decât cele care nu au nicio credinta.

Studiile anterioare descrisesera fericirea, ca factor determinat, in principal, de apartenența la o organizație religioasa, în mare parte datorita interacțiunii sociale între enoriași și ajutorarii intre membrii aceleiasi biserici. Numai ca, studiul recent al Institutului Austin a analizat relatia dintre sentimentul fericirii si participarea efectiva la slujbele religioase.

84% dintre cei care participa la slujbele săptămânale au declarat ca sunt intr-o anumita masura sau foarte fericiti, comparativ cu 77% dintre cei care participa ocazional la slujbe si 71% la suta dintre persoanele care nu merg la slujbe, desi se simt in Biserica.

Dar, cercetatorii s-au intrebat daca doar participarea propriu-zisa contribuie la fericire, sau mai exista si alti factori, care tin de “credință”…

Prin urmare, acestia au comparat persoane implicate in organizații religioase – persoanele fizice implicate în grupuri și proiecte comunitare – cu persoane care participa la slujbe, si au constatat că “cei care participa des la slujbele religioase sunt mai fericiți decât colegii lor cu niveluri similare de implicare în comunitate”.

“Se pare că angajamentul religios contribuie la fericire, dincolo de simpla interacțiune socială sau de ajutorare”, a concluzionat Institutul Austin.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.