Alegeri in Grecia | SYRIZA castiga. Primul lider european care se va opune masurilor de austeritate impuse de UE

Partidul de stanga SYRIZA a reușit o victorie istorică în alegerile de ieri, in Grecia – o tara lovita puternic de criză, gata sa formeze un nou guvern.

Rezultatele oficiale de la miezul nopții (cu aproximativ 67% din voturi numărate) arată că SYRIZA il va pune pe liderul sau, în vârstă de 40 de ani, Alexis Tsipras, ca Prim-Ministru. El va fi, de asemenea, primul lider european care se va opune măsurilor de austeritate impuse de Uniunea Europeană și de Fondul Monetar Internațional în timpul crizei economice.

Conform Greek reporter, alegerile au fost caracterizate prin furie, teamă și speranță. Milioane de alegători s-au supărat pe guvernul Noii Democrații, al Prim-Ministrului Antonis Samaras, pentru masurile severe financiare, adoptate la cererea UE si a creditorilor internaționali.

Acum, grecii se așteaptă ca Tsipras să-si tina promisiunile, să renegocieze programul de salvare și să pună capăt măsurilor de austeritate.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.