STIRI Ucraina | Mariupol: rachetele au fost lansate din directia nord-est

Bombardarea de sâmbătă a orasului Mariupol, din sud-estul Ucrainei, este probabil o încălcare a dreptului umanitar, a anuntat Secretarul General al ONU, Ban Ki-moon, facand apel la toate părțile implicate în conflictul ucrainean sa restaureze pacea și stabilitatea în țară, conform Sputnik.

Potrivit unei declaratii facute sâmbătă, Ban Ki-moon a condamnat ferm atacul, care a ucis zeci de civili si a ranit mai mult de 100. El a observat că rachetele par să fi fost lansate fără discriminare, în zonele civile, “ceea ce ar constitui o încălcare a dreptului umanitar internațional”.

Potrivit Misiunii Speciale de Monitorizare (SMM) a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), desfășurata în Ucraina, rachetele Grad și Uragan, care au lovit orașul, au fost lansate din directia nord-est.

Forțele de la Kiev au intensificat recent bombardamentele în regiunea de sud-est a Donețkului, recunoscand oficial că o operațiune majoră de securitate a fost efectuata in zona Aeroportului Donetsk.

Kievul a pornit o acțiune militară în sud-estul Ucrainei, la mijlocul lunii aprilie 2014, ca răspuns la refuzul localnicilor de a recunoaște noul guvern, care a venit la putere în urma unei lovituri de stat, în luna februarie.

În septembrie, părțile implicate în conflict au ajuns la un acord de încetare a focului, in cadrul unei întâlniri avute în capitala Belarusiei, Minsk. La intalnire au participat reprezentanți din Rusia și OSCE.

Luptele continua în sud-estul Ucrainei, în ciuda armistițiului de la Minsk.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.