STIRI Mars in Suedia | 100 de ani de negare din partea Turciei – o Rusine pentru Umanitate

Mai mult de două mii de asirieni au mărșăluit pentru recunoașterea genocidului indreptat impotriva lor, ieri, în șase orașe din Suedia. Participanții la marș au purtat torțe și steaguri asiriene, in Stockholm, Göteborg, Norrkoping, Linkoping, Jonkaping și Orebro.

Marșul a fost organizat de către Federația asiriana a Suediei și de organizațiile afiliate pentru comemorarea aniversarii centenarului genocidului turc și kurd asupra asirienilor, armenilor și grecilor pontici. Genocidul a avut loc între 1915 și 1918, ducand la uciderea a 750.000 de asirieni (75%), 1,5 milioane de armeni și 500.000 greci pontici.

Genocidul este numit Seyfo (sabie), în asiriana.

Sloganul celor care au marsaluit, a fost: “100 de ani de negare din partea Turciei – o Rușine pentru Umanitate”. Mass-media suedeză a acoperit pe larg evenimentele.

Parlamentul Suedez a recunoscut oficial genocidul asirian, pe 10 martie, conform AINA, dar Guvernul Suedez actual mai are pana sa adopte recunoașterea acestuia, gestul influentand politica suedeza oficiala în relațiile sale cu Turcia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.