STIRI | Zi istorica pentru Biserica Angliei: a fost hirotonita prima femeie-episcop

Ceremonia a avut loc la York Minster. Noul episcop de sex feminin, in vârstă de 48 de ani, Libby Lane, este din Derbyshire, este căsătorita cu un pastor și are doi copii.

Ziua de ieri a devenit, astfel, o zi istorica pentru Biserica Angliei, care a consacrat prima sa femeie episcop, in cadrul unei ceremonii speciale, pentru Dioceza de Stockport, un oraș din Greater Manchester, Anglia.

In 17 noiembrie 2014, Sinodul General a aprobat oficial o reforma lunga și dificila, care a facut posibil ca Biserica Angliei sa numeasca si ea femei episcopi, asemenea altor Biserici Anglicane care au facut deja acest lucru (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Au existat, insa, unele momente de tensiune în timpul ceremoniei de hirotonire, in York. Când Arhiepiscopul John Sentamu, care a condus slujba, i-a intrebat pe membrii congregatiei, dacă Rev. Lane merita sa fie hirotonita, raspunsurile cu “da” au fost însoțite de un tare si raspicat “nu”. “Nu în numele meu”, a spus Rev. Paul Williamson, care este un adversar bine cunoscut al preoților de sex feminin. Sentamu apoi a repetat întrebarea și ceremonia a fost reluată în mod normal.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.