Arheologie Biblica | Proiect de restaurare digitala a Arcului lui Titus

Societatea de Arheologie Biblica din Virginia de Nord (BASONOVA) va găzdui conferința “Proiect de Restaurare Digitala a Arcului lui Titus”, tinuta de Dr. Peter Schertz, curator la Muzeul de Arte Frumoase din Virginia.

Arcul lui Titus a fost ridicat după moartea împăratului Titus, în anul 81 dupa Hristos, și sărbătorește victoria sa în războiul evreiesc din 66-74 era noastra, care a culminat cu distrugerea Ierusalimului și a Templului, în vara anului 70 al erei noastre.

O echipa internationala de oameni de știință, condusa de Centrul pentru Studiul Israelului, din Universitatea Yeshiva, a scanat basoreliefurile care împodobesc Arcul. Cateva urme de culoare au fost descoperite la baza unui basorelief. Aceasta descoperire este în concordanță cu Biblia, cu scrierile timpurii crestine si cu scrierile talmudice, dar si cu descrierile istoricului din primul secol, Josephus.

Dr. Schertz va discuta despre importanța Arcului în Roma și va descrie procesul studierii culorilor originale ale Arculului și al crearii unui model digital tridimensional al Arcului original.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.