STIRI | A avut loc intrunirea MECC 2015 – Comitetul Executiv al Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu

Zilele trecute, a fost convocat Comitetul Executiv al Consiliului Bisericilor din Orientul Mijlociu (MECC), la Hotel Marriott, langa Marea Moartă.

Au participat liderii sau reprezentanții liderilor celor “Patru Familii” mari care participa in comitet: ortodocșii rasariteni (Patriarhii Alexandriei, Antiohiei, Ierusalimului, Bisericii Ciprului), pro-calcedonienii (armeni, copți, sirieni), catolicii și reprezentantii Bisericii Evanghelice.

Patriarhul Teofil al Ierusalimului a fost presedinte al Bisericii Ortodoxe, in cadrul acestui comitet. El a fost însoțit de secretarul general, Arhiepiscopul Aristarh de Constantina, și de Arhimandritul Ieronymus, Egumen in Fhes.

Au avut loc adresari, pe rand, ale liderilor participanti.

Astfel, Patriarhul sirian catolic de Liban, Ignatie, a subliniat actele de violență comise împotriva creștinilor și a altor cetățeni nevinovați din Irak și din întregul Orient Mijlociu.

Episcopul luteran de Ierusalim, Munib Younan, a subliniat importanța reuniunii Bisericilor pe locul in care Domnul a fost botezat, mai ales astăzi, când sunt comise atrocitati împotriva celor nevinovati. Acesta s-a intrebat, cum oare ar putea MECC sa stopeze aceste acte de violență și sa găseasca echilibrul între libertate religiei și libertatea exprimarii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.