STIRI | Moscova, hotarata sa reconstruiasca Cea de-a 8-a Minune a Lumii: Notre Dame-ul rusesc

Moscova intentioneaza sa reconstruirea una dintre cele mai frumoase biserici din oraș, distrusa în anul 1936, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, conform unor informatii oferite de surse din Patriarhia Rusiei.

Reprezentanții societății civile și autoritățile din Moscova vor să solicite ajutor pentru reconstrucția Bisericii Adormirii Maicii Domnului, care se afla altadata pe strada Pokrovka (Acoperamantului), din centrul orașului.

“Aceasta problema necesită, fără îndoială, o munca indelungata si detaliata a mai multor oameni, acțiuni și eforturi comune, dar merita!” – a spus șeful districtului municipal Basmanny, Ghenadie Anitcikin.

Această biserică a fost unul dintre cele mai proeminente monumente de arhitectura si spiritualitate ale Moscovei, fiind marcata de stilul baroc moscovit.

Biserica Adormirii Maicii Domnului a fost construita în secolul al XVII-lea și era cunoscuta sub numele de cea de-“A 8-a minune a lumii”, “Notre Dame-ul rusesc”.

Ea a fost distrusa în anul 1936, sustinandu-se ca urmeaza sa fie largita soseaua, lucru care nu s-a intamplat nici pana in ziua de astazi.

Potrivit inițiatorilor de proiect, aceasta a fost biserica cea mai draga lui Dostoievski.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.