STIRI | Natiunea cu populatia musulmana cea mai mare din lume numeste un guvernator crestin

In ciuda opoziției formulate de extremiștii islamisti, capitala națiunii cu cea mai mare populatie musulmana din lume are acum un guvernator creștin.

Membrii Frontului Aparatorilor Islamului au protestat impotriva depunerii jurământului crestinului de origine chineza, Basuki Purnama. El a devenit guvernator de Jakarta la sfârșitul lunii trecute, după ce predecesorul său a fost ales Președinte.

Fanaticii musulmani consideră că este foarte greu să accepte ca, după 69 de ani de independență in Indonezia, un creștin a ajuns sa ocupe acest birou de guvernator.

Cei mai mulți musulmani, insa, i-au urat bun venit lui Purnama. Ei cred că acesta este un om de acțiune și un om integru, care le poate rezolva problemele.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.