STIRI Kenya: Crestini atacati de musulmani in corturile lor, in timp ce dormeau. 36 de morti-

Extremiștii islamiști Al Shabaab au impuscat mortal si decapitat 36 de non-musulmani, într-un atac asupra unei tabere de muncitori din nord-estul Kenyei, marti.

Aproape toți cei uciși erau creștini. Liderii bisericii din zona cred că acestia au fost vizati pentru credința lor.

Atacul a avut loc la ora locala 1 AM, la o carieră din Kormey, in apropiere de Mandera, la granița cu Somalia, unde muncitorii dormeau în corturi.

Anterior, in aceeasi noapte, persoane înarmate au luat cu asalt un club social din Wajir, la aproximativ 60 kilometri de Mandera, omorând un barbat și rănind alti 13. Clubul este asociat si el cu non-musulmanii.

Conform Release International, atacurile au venit la doar zece zile dupa ce 28 de creștini au fost uciși în aceeași zonă (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Al Shabaab si-a asumat atacurile. Ca răspuns, ministrul de interne al Kenyei a fost demis, iar șeful poliției naționale a demisionat.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.