Maria din Nazaret – un nou film artistic aparut pe DVD, de Craciun (video / 2014)

Un nou film apare pe DVD, in perioada Craciunului: “Maria din Nazaret”.

“Maria din Nazaret” este un film epic, despre viața Mariei, Maica lui Hristos, din copilărie, pana la Invierea lui Iisus. Tras in format HD, acesta a fost filmat în Europa, cu o distribuție puternica si un fundal muzical inaltator. Actrita Alissa Jung ofera un portret frumos, convingător și inspirat al Mariei.

Filmul “Maria din Nazaret” surprinde esența credinței profunde a Mariei și încrederea în Dumnezeu, în mijlocul marilor taine pe care le-a trait ca Mama a lui Mesia, precum și umanitatea ei plina de compasiune și de preocupare pentru alții, și iubirea profundă pe care ea și Iisus au avut-o in comun. Filmul subliniază rolul deosebit al Fecioarei Maria în planul mantuitor al lui Dumnezeu, relatia ei unica, pe care a avut-o cu Hristos, și suferința extraordinara pe care a îndurat-o prin participarea la Patimirile si moartea Sa, precum și bucuria senină pe care a avut-o la Învierea Acestuia.

“Maria din nazaret” a fost regizat de regizorul european apreciat Giacomo Campiotti (Bakhita, Doctor Zhivago, St. Giuseppe Moscati) și a fost scris de Francesco Arlanch (Restless Heart, Papa Pius al XII-lea, Papa Ioan Paul al II-lea).

In film, mai joaca: Andreas Pietschmann ca Iisus, Luca Marinelli ca Iosif, Paz Vega ca Maria Magdalena si Antonia Liskova ca Irodiana. Muzica originală apartine lui Guy Farley, fiindca captivanta și inaltatoare.

După vizualizarea acestui film, Papa Benedict al XVI-lea a spus: “Maria din Nazaret este femeia unui plin și total ‘Iată-mă’ in fata Voinței Divine. În ‘da’-ul ei, chiar și atunci când se confruntă cu pierderea Fiului sau, vom găsi fericirea completă și profundă”.

Filmul aparut pe DVD este in limba engleza si are subtitrare in limbile spaniola si engleza.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.