STIRI | Alte burse, acordate elevilor Seminarului din Slobozia, inainte de vacanta

Ieri, elevii Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia au fost primiţi la Centrul Eparhial, de către Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu, pentru a li se acorda bursele lunare.

Cu aceasta ocazie, Preasfinţitul Vincenţiu, Episcopul Sloboziei si Calarasilor, le-a adresat un cuvânt parintesc de învăţătură elevilor, despre respectarea posturilor si importanta acestora in vederea sporirii duhovnicesti.

“Va urez o vacanță plăcută, tuturor, dar cu permanenta responsabilitate că ramaneti elevi ai Seminarului chiar și în vacanță!”, a incheiat Preasfintitul Parinte, dupa cum relateaza, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, Arhid. Silviu Nicusor Dascalu, reprezentant media al Episcopiei.

Va reamintim ca bursele lunare acordate de catre Episcopie se adauga ajutorului oferit elevilor, pentru susţinerea mesei acestora, care prevede ca, in cazul in care un elev are cel putin media 7.51, acesta sa se bucure de masa gratuita, in valoare lunara de 5 milioane de lei. Decizia, adoptata cu mai mult timp in urma, a demonstrat deja evolutia pozitiva evidenta a elevilor seminarului, in prezent mai mult de 90% dintre acestia reusind sa-si ridice propriile medii, astfel incat sa se bucure de aceasta insemnata gratuitate.

Tot ieri, seminaristul Alin Radu, din clasa a XII-a, a citit un referat despre sărbătoarea Nașterii Domnului și rolul elevului seminarist în parohie, în contextul acestui mare praznic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.