STIRI | Radio Vatican continua sa se angajeze in mediul comunicatiilor digitale

Streaming live-video, comentarii ale evenimentelor papale, podcast-uri, o întreagă secțiune dedicată Papei Francisc, tweet-uri live și link-uri către mai multe conturi de social media ale Radio Vatican: acestea sunt doar câteva dintre caracteristicile site-ului multimedia Radio Vatican.

“Radio Vatican continuă să se angajeze în mediul comunicațiilor digitale, în slujba Evangheliei și a Bisericii”, a declarat părintele Federico Lombardi, director al Radio Vatican, la o conferință de presă, ieri, dedicata site-ului, care a fost lansat in primavara.

“Modificările de pe site tin nu numai de elementele sale grafice”, a continuat el. “Dar organizarea conținutului, de asemenea, are o abordare mai socială și moderna, care nu pierde din vedere misiunea evanghelică, potrivita radioului nostru”.

Site-ul dispune de știri din Vatican și Biserica la nivel mondial.

Părintele Lombardi a prezentat aplicațiile mobile ale Radio Vatican, pentru Android, iPhone și Windows și a declarat că funcția video-live este disponibila printr-un efort de colaborare cu Centrul Televisivo Vaticano (CTV).

De pe site, vizitatorii pot alege să urmeze și să interacționeze cu Radio Vatican, pe numeroase site-uri de social media, inclusiv Facebook, Twitter, Google +, QQ si Weibo. Vizitatorii se pot loga, de asemenea, la YouTube și Youku, pe canalele Vaticanului.

Părintele Lombardi a reamintit că fluxurile RSS și newsletterele sunt si ele disponibile zilnic, în mai multe limbi, iar programele de produse și difuzate de Radio Vatican sunt redifuzate, astfel, de mii de posturi de radio din intreaga lume.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.