Bravi colindatori din Bucuresti, in pelerinaj la Manastirea Tariceni – Calarasi

Ieri dimineata, duminica – 14.12.2014, un grup de 13 persoane din Bucuresti a pornit, de la Biserica de lemn Sfantul Antonie, din Cartierul Titan, intr-un pelerinaj, “ca niste bravi colindatori”, catre Manastirea Tariceni, din judetul Calarasi.

Grupul a participat la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, oferind si daruind, “din toata dragostea si inima”, diferite produse, alimente si obiecte bisericesti-liturgice, printre care si o cruce de binecuvantare, cu postament, toate spre folosul obstii monahale, condusa de catre Parintele Staret Protosinghel Porfirie Axinte.

“Am simtit si perceput, si in aceste momente o stare deosebita, inaltatoare si mult folositoare, din punct de vedere spiritual – duhovnicesc!”, marturiseste liderul grupului, Dl. Stelian Gombos, Consilier in Secretariatul de Stat pentru Culte.

Cu doua zile inainte de acest eveniment, un grup format din 9 persoane (barbati), s-a depalsat din acelasi cartier bucurestean, la Sfanta Manastire Frasinei, din judetul Valcea, unde a “participat la sfintele slujbe din cadrul privegherii de noapte, incununate cu Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie”.

“Aici am fost (si de aceasta data) impresionati de sobrietatea, discretia si smerenia obstii monahale, de seriozitatea cu care savarsesc si oficiaza sfintele slujbe, precum si de profunzimea si (de) responsabilitatea cu care trateaza si abordeaza omul si problemele acestuia, mai ales din punct de vedere duhovnicesc!. Manastirea – patronata spiritual de Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica, respecta si traieste, intru totul, randuiala, vietuirea, atitudinea, duhul si comportamentul athonit si aghioritic!

Aleasa cinstire si deosebita pretuire acestor barbati si ostasi ai lui Hristos Domnul, ce stau intotdeauna drepti si pururea treji pe campul de lupta al razboiului nevazut, fiind adevarati slujitori ai lui Dumnezeu si, apoi, ai aproapelui si semenului lor!”, a incheiat Dl. Gombos, intr-un interviu acordat Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

“Totodata, acum, in apropierea Sfantului Praznic al Nasterii Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos – Craciunul, precum si a anului nou – 2015, va dorim tuturor sa aveti parte, in continuare, de multa sanatate, mult spor si sporite impliniri duhovnicesti, si va multumim, in mod deosebit, pentru tot sprijinul, concursul si ajutorul acordat, de asemenea urandu-va un sincer si calduros ‘La Multi si Fericiti Ani!’”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.