STIRI | Schitul Manastirii Iveron, jefuit de militantii ucraineni

Mitropolitul de Donetsk i-a cerut lui Poroșenko sa puna capat jafurilor practicate de militanții din Ucraina.

Militanții ucraineni au jefuit Schitul Manastirii Iveron și reședința eparhiala a Regiunii Donețk, din satul Peski, Districtul Yasinovataya, regiunea Donetsk – care este un teritoriu aflat sub controlul acestora, a spus Mitropolitul Ilarion de Donețk și Mariupol.

“Pe 18 decembrie, la aproximativ 10:30, zece barbati înarmați, cu un camion militar, s-au napustit in schit, prezentandu-se oficial ca soldați ai Garzii Nationale Ucrainene. Acești barbati au cerut sa fie deschisa reședința, susținand ca trebuie sa efectueze ‘un control obligatoriu’, a scris mitropolitul în adresa sa catre Președintele ucrainean Piotr Poroșenko.

Potrivit ierarhului, după ce militanții au cercetat clădirea de servicii si utilitati, au sosit si călugărițele și un paznic al bisericii, iar “militanții ucraineni le-au luat pașapoartele, telefoane mobile si i-au încuiat si blocat in interior”.

La mai multe ore după aceea, oficialii eparhiali au venit la schit, pentru a aduce produse alimentare și lucruri necesare călugărițelor. Ei au găsit porțile larg deschise, câinele care era tinut in lant fusese împușcat, iar numeroase urme de roți de camion erau pe asfalt si pe teren. Apoi, oficialii eparhiali i-au găsit pe paznic si călugărițe, blocati în clădirea schitului, și i-au eliberat.

“Când reședința eparhiala a fost inspectata, după vizita militanților din Ucraina, s-a constatat că acesta a fost jefuita, lucrurile de valoare, icoanele, seturile de bucatarie si multe alte lucruri fiind furate”, se mai arata in aceeasi adresa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.