STIRI | Catedrala din Veliko Tarnovo primeste in dar clopote noi, de la Patriarhul Rusiei

Cu binecuvantarea Sanctității Sale Patriarhul Kirill al Rusiei, Presedintele Departamentului pentru Relatii Externe Bisericesti, al Bisericii Ortodoxe Ruse, a oferit in dar, Eparhiei de Veliko Tyrnovo, a Bisericii Ortodoxe a Bulgariei, un set de clopote noi.

La intrarea în oraș, Presedintele Departamentului rusesc, Mitropolitul Ilarion, a fost primit de Mitropolitul Grigorie de Veliko.

Impreună, acestia s-au deplasat la Catedrala Învierii și a Sfantului Gheorghe Purtatorul de Biruinta – cel mai mare lacas ortodox al orasului.

Catedrala este situata în Parcul “Grobischa Ruski”, unde exista si un cimitir cu morminte ale soldaților ruși ucisi in lupta pentru eliberarea Bulgariei, în timpul războiului ruso-turc din 1877-1878. Oaspeții au fost întâmpinați de primarul Danail Panov.

La catedrala, Mitropolitul Ilarion a oficiat o slujba de sfințire a clopotelor fabricate în Rusia cu ajutorul donatorilor Alexey Ananiev și Pavel Novoselov.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.