STIRI | Descoperirea unei intrari monumentale in Palatul regelui Irod

Arheologii care excaveaza sit-ul Herodium au descoperit o intrare monumentala in palatul-fortareata al regelui Irod.

Arheologii de la Universitatea Ebraică din Institutul de Arheologie din Ierusalim au excavat o intrare monumentala a regelui Irod, in palatul-fortăreață din Herodium, la sud de Ierusalim, în Israel.

Irod a început construcția unui mare palat-fortăreață, pentru sine ca rege al Iudeii, la Herodium, în 28-27 înainte ed Hristos. Sit-ul va fi, în cele din urmă, locul de veci al acestuia, decedand in anul 4 înainte de Hristos.

Intrarea descoperita de arheologi la Herodium este compusa dintr-un coridor încoronat cu o serie de arcade. Măsurand aproximativ 65 de metri lungime si 20 de metri lățime, coridorul ar fi oferit acces direct in curtea palatului-cetate.

Potrivit celor care efectueaza sapaturile, se pare că acest coridor nu a fost efectiv utilizat. Acestia cred ca el a fost umplut în procesul de transformare a întregului complex într-o movilă masiva pentru îngroparea regelui, când Irod a aflat ca moartea sa devenise iminenta. Conform istoricului evreu Josephus, el a fost îngropat la Herodium, dar locația exacta nu se cunoaste.

Arheologii din Herodium au mai descoperit, de asemenea, tuneluri ascunse, săpate de rebelii evrei în timpul Revoltei Bar Kochba (132-135/6 era noastra) împotriva romanilor. Rebelii s-au folosit de Herodium, ca baza administrativă și militară, în timpul revoltei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.