STIRI | Boko Haram isi amplifica atacurile, vizandu-i si pe musulmani

Grupul terorist Boko Haram (foto) a lovit din nou în Damaturu, în nordul Nigeriei. Potrivit Agentie de stiri catolice Fides, un grup mare de bărbați înarmați a atacat o secție de poliție. Mai multe focuri de arma și explozii au fost auzite, apoi, pe străzi, intre teroriști și forțele guvernamentale.

Boko Haram si-a amplificat atacurile împotriva creștinilor și musulmanilor. In acest week-end, ei au atacat o moschee, în timpul unei slujbe.

Arhiepiscopul Ignatius A. Kaigama, din Jos, președinte al Conferinței Episcopale Catolice din Nigeria, a denunțat atacul împotriva moscheii din Kano.

“Teribilul atac împotriva musulmanilor, în timpul rugăciunii, arată că Boko Haram si-a extins obiectivele”, a spus el.

“Nu numai non-musulmanii sau simbolurile culturii occidentale sunt atacate, cum ar fi școlile, dar, totodata si musulmanii considerati a fi mai puțin musulmani in concepția Islamului extremist susținut de către Boko Haram”.

Doi atentatori sinucigași au intrat în moschee, cu explozibil. 12 persoane inarmate au tras asupra celor care încercau sa scape de vărsarea de sânge. Atacul a lasat in urma 120 de morti și 270 de răniți. Arhiepiscopul Kaigama consideră că atacul a fost îndreptat spre o a doua autoritate musulmană, ca importanta, din Nigeria: Mahomed al II-lea Sanusi, emirul de Kano.

“Emirul este unul dintre liderii islamici care au îndrăznit să condamne deschis violența lui Boko Haram”, a mai spus Arhiepiscopul Kaigama, conform Zenit.

“Cei mai multi dintre liderii comunității islamice din Nigeria au ezitat, până acum, să adopte o poziție fermă împotriva Boko Haram, de teama represaliilor sângeroase”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.