The Last Plight – un documentar despre refugiatii asirieni din Irak castiga premiul VIMEO (video)

Un nou documentar despre refugiații asirieni din Irak a câștigat premiul conducerii renumitei platforme internationale de video-sharing, Vimeo.

Filmul se numeste “The Last Plight” (“In ultima instanta”).

Acesta prezinta tragedia a sute de mii asirieni, yazidis și a altor minorități, după atacurile ISIS în Irak.

Filmul de 10 minute a fost proiectat in Parlamentul European și la Universitatea Harvard, pentru un impact puternic, conform AINA. S-au organizat mai multe proiectii in mai multe parlamente ale lumii.

Filmul a fost realizat de Sargon Saadi, un cineast asirian, în vârstă de 26 ani, din Los Angeles. Saadi a călătorit în Irak, în luna septembrie 2014, pentru a se documenta despre criza umanitară de acolo. Saadi a petrecut 8 zile în nordul Irakului, cu doi producători de film, Sargon Rouel și Suzan Younan, pentru a strange cât mai multe povestiri.

Scopul filmului este acela de a sensibiliza, pe plan internațional, vizavi de genocidul împotriva minorităților din Irak, în special a creștinilor asirieni (cunoscuti ca siriaci si caldeeni).

Se asteapta ca o versiune completă a acestui documentar să se încheie în ianuarie 2015.

[//player.vimeo.com/video/112613760?badge=0]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.