publicat în: Arhivă

STIRI | Bulgaria – Rusia: model de unitate spirituala

In ziua de 29 noiembrie 2014, cu binecuvântarea Patriarhilor Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii și Neofit al Bulgariei, in Sofia, Bulgaria, a avut loc o conferință pe tema “Bulgaria – Rusia: model de unitate spirituala”.

Evenimentul a fost ocazionat de implinirea a 100 de ani de la tarnosirea Bisericii rusesti a Sfantului Nicolae, reprezentanta a Patriarhiei Moscovei in aceasta tara.

Mesajul Patriarhului Neofit a subliniat importanța Bisericii Sfantul Nicolae, ca “prezenta spirituală binecunoscuta în biserica locală, și al cărei rol a depășit demult funcțiile bisericești de ambasadă, transformandu-se într-un în loc al unitatii intre popoarele surori ortodoxe, un simbol al conexiunilor spirituale străvechi păstrate până astăzi și garant al unității și cooperarii viitoare a Bisericilor surori”.

Participanții la conferință au primit telegrame de felicitare, din partea mai multor politicieni și reprezentanti ai societatii civile.

Potrivit ambasadorului rus în Bulgaria, Y. Isakov, Biserica rusească Sfantul Nicolae din Sofia joacă un rol activ în menținerea și dezvoltarea relațiilor bilaterale dintre Rusia și Bulgaria. Ambasadorul a atras atenția ascultătorilor, asupra dialogului intens, în curs de dezvoltare în ultimii ani, între Bisericile Ortodoxe din Rusia și Bulgaria.