publicat în: Arhivă

STIRI | PS Casian de Vicina si IPS Natanael, prezenti la inscaunarea Episcopului Irineu de Ottawa si Canada

Zielele trecute, Preafericirea Sa, Mitropolitul Tihon, Intaistatator al Bisericii Ortodoxe a SUA si Canadei, a prezidat Sfânta Liturghie și slujba de întronizare a PS Episcop Irenee (Irineu – Rochon), în calitate de Episcop de Ottawa și al Bisericii Ortodoxe din Arhiepiscopia Americana a Canadei, in Catedrala Buna Vestire / Sfantul Nicolae (29 noiembrie 2014).

Episcopul Irineu, care a slujit ca Administrator al Arhiepiscopiei de Canada, a fost ales de către Sfântul Sinod al Episcopilor, in ziua de 21 octombrie 2014 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Cu trei săptămâni inainte, el a fost nominalizat de către clericii și mirenii delegați ai Adunarii Extraordinare a Arhiepiscopiei, în Gatineau, QC.

La slujba condusa de Mitropolitul Tihon, printre alti ierarhi, s-au numarat si IPS Arhiepiscop Nathaniel (Natanael, Natanail – foto) al Detroitului si Episcopatului Roman din OCA; PS Episcop Ioan Casian de Vicina (Chicago), din Patriarhia Română, alaturi de alti preoti romani.

Sfânta Liturghie a fost celebrată în prezența unei icoane facatoare de minuni a Maicii Domnului din Muntele Athos și a moaștelor Sfântului Gabriel din Muntele Athos.