STIRI | Finlandezii parasesc in masa Biserica Luterana, dupa aprobarea mariajului gay

Biserica Luterană a Finlandei își pierde enoriașii săi, în număr mare, din cauza căsătoriilor intre persoane de același sex.

În urma adoptării unei legi care permite căsătoriile între persoane de același sex, de către Parlamentul Finlandei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), și a aprobarii acestei inițiative de către Arhiepiscopul Kari Makinen, al Bisericii Evanghelice Luterane (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), rezidenții țării au început să renunțe la Biserica, pe scara mare.

Semnalul de alarma a fost dat chiar de serviciul online Eroakirkosta (Paraseste Biserica!), prin care credinciosii au aceasta oportunitate, de a depune cereri de parasire a Bisericii din care fac parte, informeaza Ria Novosti.

Numarul persoanelor dispuse să renunțe la Biserica a atins cifra record de 5.000, ca urmare a adoptării legii in cauza. Trebuie remarcat faptul ca această cifra se ridica la 2600 de oameni, cu doar o zi înainte.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.