STIRI | Fiecare dioceza din lume ar trebui sa cumpere cate o casa in Tara Sfanta, pentru familiile crestine!

Pentru creștinii din Țara Sfântă, casa și pământul înseamnă identitate, responsabilitate, precum și o solutie pentru evitarea emigrarii, iar pentru asta, Patriarhul latin al Ierusalimului a lansat un apel de ajutorare a familiilor crestine care trebuie sa ramana în Orientul Mijlociu.

Într-o scrisoare trimisă in ultimele zile președinților Conferințelor Episcopale din întreaga lume, Patriarhul latin Fouad Twal a solicitat sprijin concret pentru aceste familii, mai ales in vederea ajutorarii tinerelor cupluri in a-si gasi o casa, “in care sa-si poata hrăni copiii lor, într-un mediu familial sănătos”.

Pentru a atinge acest scop, Patriarhul latin a propus “ca fiecare dioceza catolica din alte tari sa cumpere cate o casă, în Betleem sau Ierusalim, pentru familiile creștine”.

Costul locuințelor variază intre 200.000$ si 1,5 milioane$, cele mai scumpe fiind in Ierusalim (foto). De asemenea, el a adăugat că două sau mai multe dioceze ar putea achizitiona, în comun, cate o casă sau o bucată de pământ, pe care sa poata fi construita o casa.

“Vedem cum casele si proprietatile din jurul nostru sunt achizitionate sau confiscate de către musulmanii din Betleem și israelienii din Ierusalim, care dispun de resurse financiare sau de alte mijloace pentru a face acest lucru”, si este deprimant, a spus el.

“Știm cu toții și suntem conștienți ca populația creștină scade rapid în Țara Sfântă”, a declarat Patriarhul.

În încheierea scrisorii, Patriarhul latin al Ierusalimului a spus:“Mi-ar placea să vă urez bun venit in Patriarhia latină, în viitor, cand veti vizita casele pe care diocezele voastre le-au achizitionat pentru familiile creștine, care prin generozitatea dumneavoastra pot rămâne în Țara Sfântă”, a scris el.

Într-un interviu acordat agenției catolice Zenit, la începutul acestei luni, Patriarhul Twal spunea: “Daca fiecare dioceza ar face ceva, s-ar putea realiza lucruri mari și ar insemna mult pentru Țara Sfântă. Această participare”, a subliniat el, “ar putea fi de mare ajutor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.