STIRI | 2014: cel mai dezastruos an al Bulgariei, din istoria moderna

Acest an este cel mai dezastruos din Bulgaria timpurilor moderne, a raportat postul național de televiziune BTV.

De la începutul anului, inundațiile in diferite părți ale țării au provocat pierderea a 18 vieți omenesti și daune de sute de milioane de leva.

In primele 10 luni ale anului 2014, serviciile de urgență și de salvare au răspuns la 600 de situații de criză, cauzate de catastrofe naturale, în timp ce in întregul an 2013 numărul acestora a fost de doar 70.

Între iunie și octombrie, în fiecare lună au existat mai multe inundații grave.

Statisticile meteorologice arată că, în anumite părți ale țării, precipitațiile cazute in doar cateva ore au insumat cantitatile normale care erau așteptate pe un timp de trei luni.

În același timp, Agenția de protecție civilă și serviciile de salvare in caz de incendiu insista pe pregătirea adecvata, pentru reacții bune, a publicului.

“Oamenii au fost avertizați, cu cateva zile în avans”, a declarat Georgi Gatev, șef al serviciului de salvare in caz de incendiu, din Agenția de Protecție Civilă, pentru BTV, referindu-se la problemele de trafic de săptămâna trecută, cauzate de prima zăpadă și de ploile abundente. “Toată lumea știa ca vine vreme rea, si în loc sa stea acasă, pe oameni i-a apucat calatoritul cu anvelope de vară, provocand blocaje”.

“În contextul schimbărilor climatice, frecvența și intensitatea acestor evenimente meteorologice extreme crește, iar oamenii ar trebui să fie mai atenți”, a declarat Georgi Korchev, de la Institutul de Meteorologie și Hidrologie, conform publicatiei bulgaresti Novinite.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.