STIRI | Demonstratie in New York – Times Square: Statele Unite afara din Ucraina!

New-york-ezii care s-au adunat în Times Square pentru a comemora șase luni de la tragedia din Odessa, din 2 mai, au cerut Statelor Unite să nu mai intervină în situația din Ucraina.

Demonstrația, care a fost organizată în Times Square, in aceasta duminică, s-a tinut sub sloganul “Noi nu vrem un alt război, Statele Unite afara din Ucraina!”.

“Am emis o petiție, care umbla peste tot în lume, prin care asteptam de la SUA sa opreasca fluxul de bani prin care ajuta direct sau indirect Kievul, cerând o investigație independentă a evenimentelor din Odessa. Și, vrem stoparea politicii SUA de extindere a NATO, care amenință să atragă întreaga lume într-un alt conflict”, a declarat, in urma cu o zi, Greg Butterfield, un coordonator al Comisiei ucrainene de solidaritate antifascistă a Centrului Internațional de Acțiune, pentru RIA Novosti.

Potrivit lui Butterfield, petiția, care are acum în jur de o mie de semnături, va fi trimisa la Washington.

“Regimul ucrainean, susținut de Statele Unite ale Americii, nu a efectuat o investigație serioasă si nu a luat nicio masura prin care sa-i pedepseasca pe cei vinovați… ne aflăm astăzi, aici, ca cetateni ai SUA, si cerem adevărul despre acest lucru și vrem să știm ce rol a jucat guvernul american în organizarea acestuia”, a subliniat Butterfield, conform Ria Novosti.

Pe 2 mai, confruntările din Odesa au izbucnit între susținătorii independenței, pe de o parte, și fanii echipelor de fotbal din Odessa și Harkov pe de altă parte.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.