STIRI | Ella – 150 de ani. Aniversare si procesiune neobisnuita in Darmstadt (foto)

A fost o ceață groasă toată ziua, pe 1 noiembrie, în Darmstadt. Procesiunea, desfasurata de-a lungul drumului, a trecut prin Parcul Rozenhёe: bărbații purtau un cos mare cu flori albe, iar in spatele acestora veneau maicile, preoții și pelerinii. Imaginea neobișnuită a atras atenția trecătorilor…

“Ce se intampla?”, a intrebat o femeie. “Este deschiderea ‘Zilelor Elisabetei în Darmstadt” – s-au intrecut pelerinii sa raspunda. “Ducem flori la mormântul părinților Sfintei Elisabeta Feodorovna”.

Au fost depuse flori la mormântul părinților Marii Ducese Elisabeta. Necropola din Hesse, din Parcul Rozenhёe, cuprinde două mausolee: unul vechi si unul nou. Procesiunea neobișnuita s-a îndreaptat spre Mausoleul Vechi, construit în 1826 pentru odihna Marilor Duci de Hesse și a familiilor lor.

Memoria Elisabetei Feodorovna – Ella – este păstrată în Germania. Ziua ei de naștere este marcata, nu doar in Rusia, ci și în țara ei natală.

Dupa vizitarea necropolei Marilor Duci de Hesse, pelerinii s-au adunat în Biserica Sfanta Maria Magdalena. Biserica a fost construită din fondurile personale ale Tarului Nicolae al II-lea pe pamant special adus din Rusia: conform dorinței Elisabetei Feodorovna, Biserica din Darmstadt trebuia ridicata pe pamant rusesc.

Privegherea de toată noaptea, din aceasta biserica, a fost condusa de Arhiepiscopul Marcu de Berlin și Marea Britanie.

În timpul slujbei, pentru prima dată, s-au auzit cântarile Sfintei Cuvioase Mucenite Marea Ducesa Elisabeta.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.