STIRI | Un nou monument inchinat Sfintei Ducese Elisabeta, sfintit in Kazahstan

In urma cu o zi, Eparhia Alma-Ata, din Kazahstan, a sărbătorit si ea cei 150 de ani de la nasterea Marii Ducese Mucenite Elisabeta Feodorovna Romanova.

O slujba importanta a fost oficiata in singurul lacas ortodox din Kazahstan închinat Sfintilor Mucenici ai Familiei Regale, situat în districtul Karabulak, in Talgar, din regiunea Almaty.

Biserica este o copie mai mică a lacasului inchinat Acoperamantului Maicii Domnului din Oreanda al Crimeii, asociat cu soarta Dinastiei Romanov.

Dupa slujba, a fost sfintit un nou monumet inchinat Marii Ducese sfinte. Monumentul este si el o copie ușor modificată a monumentului Mucenitei Elisabeta din Manastirea inchinata Sfintelor Marta și Maria, din Moscova, si este amplasat in partea de nord a lacasului ortodox. El este realizat din bronz, fiind gata dupa doi ani de munca sub supravegherea directă a lui AI Abramov.

Mitropolitul Alexandru, lider al Bisericii Ortodoxe din Kazahstan, a citit rugăciunile de sfințire a monumentului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.