publicat în: Arhivă

STIRI Serbia | Patriarhul Rusiei va efectua o vizita in Belgrad

Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii va vizita, la mijlocul lunii noiembrie, Belgrad-ul, unde va sfinti, alaturi de Patriarhul Irineu al Bisericii Ortodoxe Sârbe, un monument al Tarului rus Nicolae Romanov, recent ridicat în Parcul Devojacki, conform unei informatii oferite de Patriarhia de la Belgrad, agentiei Tanjug.

Vizita Patriarhului Kirill a fost anuntata inca din vara anului trecut, când s-a amintit ca acesta se va întâlni cu demnitarii sârbi ai Bisericii Ortodoxe, precum și cu oficiali de stat.

Aceasta va fi a doua vizita a Patriarhului Kirill în Serbia, de la alegerea sa ca lider al Bisericii Ortodoxe Ruse. El a participat la festivitățile de marcare a 1700 de ani de la semnarea Edictului din Milano, care a avut loc la Nis, anul trecut (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

“Vizita Patriarhului rus este o confirmare a continuității unitatii spirituale și instituționale puternice a Bisericilor Ortodoxe surori, Rusa și Sârba”, a declarat Nikola Knezevic, președintele Centrului Novi, pentru Tanjug.