STIRI | Manastirea Sfintii Voievozi din Slobozia si-a serbat hramul (foto). Slujbe transmise in direct

Sâmbătă, 8 noiembrie 2014, Mănăstirea „Sfinţii Voievozi” din municipiul de Reşedinţă Episcopală, Slobozia şi-a sărbătorit hramul. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, înconjurat de preacuviosul părinte stareţ Arhimandritul Rafail, vicar eparhial, un ales sobor de preacucernici părinţi consilieri, părinţii protopopi, preoţi din municipiul Slobozia şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Sfântul Mare Mucenic Mina”, a Protopopiatului Slobozia.

Cu această ocazie, Preasfinția Sa a hirotonit preot pe preacucernicul diacon Alexandru Marian Filip, pe seama parohiei Cocora, Protopopiatul Slobozia, și pe tânărul teolog Ionuț Tudose l-a hirotonit diacon, urmând să fie hirotonit preot pe seama parohiei Radovanu, Protopopiatul Oltenița.

Preasfinţitul Episcop Vincenţiu a adresat cuvânt de mulţumire Preasfințitului Corneliu, Episcopul Hușilor, care a binecuvântat Eparhia, trimițând Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Bujoreni, în oraşul Slobozia, aducând mare folos duhovnicesc credincioşilor Eparhiei.

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail a mulțumit Preasfinției Sale pentru grija permanentă arătată Mânăstirii „Sfinții Voievozi” și mănăstirilor din Eparhie, a mulțumit tuturor credincioșilor care au participat la Sfânta Liturghie și care au venit să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Sfânta Mănăstire Bujoreni.

După Sfânta Liturghie, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a binecuvântat toţi credincioşii prezenţi la slujbă.

Slujba a fost transmisa in direct de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.