STIRI | Manastirea Tariceni a primit in dar o Icoana a Maicii Domnului Portarita, adusa din Athos

In ultimele zile, Manastirea Tariceni, a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, aflata in judetul Calarasi, a primit un frumos dar din partea mai multor pelerini sositi din Bucuresti, cu ocazia sarbatoririi Soborului Sfintilor Arhangheli Mihail si Gavriil si al tuturor cerestilor Puteri.

Grupul din Capitala, format din 8 persoane, a sosit in sfanta manastire in ziua de sambata, 8 noiembrie 2014, dimineata devreme, pentru a lua parte la Sfanta Liturghie alaturi de obstea manastirii si de credinciosii sositi din imprejurimi.

Cu aceasta ocazie, membrii grupului de pelerini au daruit Sfintei Manastiri Tariceni o Icoana a Maicii Domnului, facatoare de minuni – Portarita, copie litografiata dupa originalul aflat in Manastirea Iviron din Sfantul Munte Athos – Grecia, pe care o achizitionasera, de acolo, in urma cu aproape trei saptamani, in cadrul unui alt pelerinaj – dupa cum ne informeaza unul dintre pelerini – Dl. Stelian Gombos, consilier in Ministerul Cultelor.

Acesta mai relateaza, pentru Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe: “bucuria a fost extraordinara, imposibil de cuprins in cateva cuvinte… Am simtit si perceput, in acele momente, o stare deosebita, inaltatoare si mult folositoare, din punct de vedere spiritual – duhovnicesc! Sa stiti ca, pana la urma, sunt niste gesturi simple si sincere, insa de o mare valoare si insemnatate, atat pentru cei care le initiaza, organizeaza, coordoneaza si supravegheaza, cat si pentru vietuitorii si ostenitorii acestor sfinte asezaminte monahale, care, si ei ca oameni, au mare nevoie de incurajarea, imbarbatarea, implicarea si sustinerea noastra, pentru a nu se descuraja sau dispera in momentele delicate, de cumpana, ispita sau incercare; caci faptul ca traiesc in asemenea locuri, vremuri si conditii, acolo, este un lucru ce provoaca, sau ar trebui sa provoace, toata pretuirea, recunostinta si admiratia noastra… Slava lui Dumnezeu pentru toate, cinste initiatorilor, apreciere organizatorilor si mult curaj (supra)vietutorilor acestui sfant asezamant monahal, asezat intre lunci, dealuri si lacuri, in campul intins din inima Baraganului nostru romanesc!”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.