publicat în: Arhivă

STIRI | Staretul Manastirii Sfantul Pavel, din Athos, in vizita la Patriarhul Rusiei

Ieri, la reședința sa de lucru din Moscova, Patriarhul Rusiei, Chiril, s-a întâlnit cu starețul Mănăstirii Sfantul Pavel din Athos, Arhimandritul Partenie (Murelatosom).

Mănăstirea Sfântul Pavel a oferit, pe perioada celebrării Crăciunului din 2014 (luna ianuarie, c.Iul.), Moscovei, Sankt-Petersburg-ului, Minsk-ului și Kiev-ului, relicva sfanta a Muntelui Athos: Darurile Magilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Patriarhul a declarat: “Într-un moment in care întreaga lume trece prin mari dificultăți, aceasta reprezinta, cu siguranță, un mare ajutor pentru oameni. Și, astazi, când sub influența unor forțe externe, problemele din economia noastră pot naste o posibila scădere a nivelului de trai, intarirea spirituala este vitala pentru oameni și pentru țară – a spus Sanctitatea Sa. Un om cu un spirit puternic este insensibil la astfel de fenomene și chiar in fata unor probleme mai importante”.

“De aceea, lucrăm din greu pentru consolidarea Credinței Ortodoxe în inimile poporului nostru, cu speranța ca poporul lui Dumnezeu va putea trece prin toate greutățile și încercările vieții. De aceea, pastram acest important contact cu Muntele Sfânt Athos, unde ne rugam cu fratii monahi”- a spus Sanctitatea Sa.

În replică, Arhimandritul Partenie a mulțumit Întâistătătorului Bisericii Ruse pentru intrevedere si și-a exprimat solidaritatea cu popoarele Sfintei Rusii. “Simțim durerea și ii cerem Domnului, cerem Maicii lui Dumnezeu, să ajute poporul rus, poporul ucrainean, în general toate popoarele aflate in astfel de necazuri” – a declarat starețul Mănăstirii athonite Sfantul Pavel.

S-a mai discutat, în plus, situația creștinilor din Orientul Mijlociu, inclusiv situația parohiilor Patriarhiei Antiohiei din Siria. Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Kirill, și-a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la situația creștinilor din această țară.