Legaturi spirituale intre Rusia si Grecia. Muntele Athos si Valaam

In Atena s-a lansat, ieri, o expozitie intitulata “Legături spirituale intre Rusia și Grecia. Muntele Athos și Valaam”. Expozitia de fotografii va ramane deschisa pana in data de 1 decembrie 2014.

Legaturile spirituale dintre Mănăstirea Valaam – “Athos-ul din nordul Rusiei” – și Sfantul Munte al Athosului au ramas neîntrerupte de secole.

În cadrul expoziției, vor fi prezentate 60 de fotografii, provenind din albume de la sfârșitul secolului IX: “Aspecte ale Mănăstirii Valaam” (1887) și “Mănăstiri și schituri de pe Muntele Sfânt al Athos-ului, in albumul de fotografii al domnitorului Constantin Romanov” (1881).

Expoziția este însoțită de texte din opere ale unor scriitori ruși ai “Epocii de Argint”, Boris Zaitsev și Ivan Shmelev. Ea este organizata cu sprijinul Bibliotecii Naționale Ruse din orașul Sankt-Petersburg și Muzeul Fotografic din Salonic.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.