STIRI | Sfantul Nectarie, cinstit in Silivria – orasul sau natal (Turcia)

O mie de credincioși l-au sărbătorit in mod deosebit pe Sfântul Nectarie din Eghina, în orașul său natal, în Tracia de est, Silivria, conform agentiei grecesti Amen.

In ziua de 9 noiembrie, 1000 de credincioși din Constantinopol, din Tracia de vest, Salonic și din alte locuri l-au sărbătorit pe marele Sfant Nectarie din Eghina, facator de minuni (1920) si vindecator, în orașul său natal Silivria, din Tracia de Est, în prezent aflat în Turcia.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Mitropolitul de Silivria, Maxim, în fosta biserica bizantina Sfantul Ioan Teologul (Kilise Sarnici).

Au mai fost prezenți Mitropoliții Constantin de Niceea, Apostolos de Derkon, Hrisostom de Mira și Atenagoras de Kydonies, mulți preoți și diverse oficialitati, inclusiv Consulul Greciei in Adrianoupolis, Dna Charitidou, primarul Silivriei, Özcan Ișıklar, și membrii consiliului municipal de administrație.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.