STIRI Siria | Rusia ii sustine pe crestini: o noua scoala ruseasca va aparea in Damasc

O școală ruseasca va apărea, în curând, în Damasc. Această informație a fost oferită de către Serghei Stepașin, președinte al Societății Imperiale Palestina, în timpul unei discutii avute in Moscova.

Decizia privind deschiderea unei școli rusesti a fost făcută în urma întâlnirii cu Bashar al-Assad, președintele Siriei, în Damasc. Stepashin a remarcat faptul că acolo exista una dintre cele mai puternice comunitati ortodoxe din Siria și au existat, in trecut, multe școli rusești.

Riad Haddad, ambasadorul in Siria al Federației Ruse, i-a asigurat pe participanții la masa rotundă că aceasta scoala ar putea deveni prima universitate ruseasca din regiune.

Prima școală din Rusia, de după 1917, va fi deschisa cu ajutorul Societatii Palestina, cu banii publici din Betleem.

500 de băieți vor studia acolo. Ei vor învăța limba rusă, cultura rusă, precum și elementele de bază ale Creștinismului Ortodox.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.