STIRI Turnul lui David: aseara, a fost marcata deschiderea santului cetatii si a inchisorii Kishle

Muzeul Turnul lui David a gazduit, aseara, un eveniment de deschidere a șanțului Cetatii si a Kishle. Kishle a servit ca unitate de poliție pentru israelieni, iordanieni, britanici, otomani și romani. Unele rămășițe au fost descoperite, aici, din palatul Regelui Irod.

Conform organizatorilor evenimentului, “dupa ce, mai mulți ani, șanțul Cetății a fost închis pentru public, partea de sud a șanțului istoric al Ierusalimului a fost reînviata. Vechii constructori ai Cetății înconjurasera cetatea cu un șanț uscat, o prima linie de apărare împotriva dușmanilor. Odata cu trecerea anilor, șanțul a servit altor scopuri. A fost loc de piață, pasaj de trecere și chiar groapa de gunoi.

Săpăturile recente la șanț au scos la lumina mai multe vestigii arheologice, inclusiv o carieră veche, o baie ritualica apartinand celui de-Al Doilea Templu, un canal cioplit, pentru apa, pasaje secrete subterane și o scară gigantica din piatră și bazine din epocile hasmoneana si irodiana.

Șanțul reînnoit include, de asemenea, pasajul spre o clădire care a servit drept inchisoare, pentru mai mulți ani – Kishla, o inchisoare otomana, care a fost excavata în ultimul deceniu și care conține ramasite ce detaliază istoria Ierusalimului, din perioada Primului Templu pana la infiintarea statului.

Sit-ul este, de acum, deschis grupurilor de vizitatori. In santul cetatii si in Kishle, vor avea loc o serie de evenimente culturale.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.