STIRI | Metalurgia macedoneana, relevata de o descoperire din timpul lui Alexandru cel Mare

Un mormânt, care pare să fi apartinut unui barbat care a murit în timpul lui Alexandru cel Mare, a fost descoperit în Vergina, in nordul Greciei, unde a fost găsit si mormântul lui Filip al II-lea.

Arheologul Angeliki Kottaridi, care este seful lucrarilor de excavare, sugerează că mormântul din Aagae (Egeea), așa cum se numea Vergina în cele mai vechi timpuri, pare nepradat, pentru ca in el s-au descoperit efecte de inmormantare impresionante, printre care un vas din bronz, placat cu aur, și o coroană de flori de bronz, placata, de asemenea, cu aur.

Pe un cont de Facebook, Kottaridi a postat două fotografii ale mormântului. Ea constata ca acesta nu a fost pradat si ca a fost o surpriza placuta, deoarece necropola din Egeea a fost jefuita de armata de mercenari din Pyrros, în anul 276 înainte de Hristos, și foarte rar mai poti gasi astfel de obiecte.

Kottaridi sugerează că persoana îngropata în mormânt a decedat in timpul domniei lui Alexandru cel Mare (336-323 înainte de Hristos) și că jertfele de înmormântare gasite sunt de o mare importanță. Vasul placat cu aur, spre exemplu, este un container pe care macedonenii antici il foloseau pentru a amesteca vinul cu apa. Ea mai spune că ea a postat imaginile, pentru ca oamenii “să se minuneze la nivel excepțional de metalurgia macedoneana”.

Kottaridi spune că toate jertfele descoperite vor fi restaurate și vor fi expuse la inaugurarea noului muzeu arheologic din Egeea, conform Greek Reporter.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.