STIRI | Bulgarii vor sa scoata stirile in limba turca, de pe televiziunea lor nationala

Propunerile de renuntare la emisiunile de știri în limba turcă, găzduite de Televiziunea Națională din Bulgaria, sunt periculoase, a declarat, in urma cu o zi, liderul Mișcarii pentru Drepturi și Libertăți (DPS), Lyutvi Mestan (foto).

Programul de zece minute, existent pe postul național public BNT1, a fost difuzat timp de 15 ani, dar acum axa de guvernamant din Bulgaria planuieste scoaterea acestuia, susținând ca postul regional, BNT2, ar fi mult mai potrivit, raporteaza publicatia bulgareasca Novinite.

În opinia lui Mestan, știrile în limba turcă ar avea o “valoare simbolică”, în afară de furnizarea de informații, deoarece acestea sunt un semn de “respect pentru diversitatea etnică și religioasă”.

Într-o declarație făcută de la tribuna, în numele partidului său, care este dominat de etnicii turci, Mestan ii solicită Parlamentului European să nu sustina planurile guvernului, intrucat ele ar putea stârni tensiuni între bulgari și turci.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.