publicat în: Arhivă

Şedinţa solemnă a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Astăzi 28 octombrie 2008, începând cu orele 7.30, a fost oficiată Sfânta Liturghie arhierească în catedrala patriarhală, la care au participat membri ai Sfântului Sinod, în amintirea Sfântului Ierarh Iachint de Vicina, prăznuit pentru prima dată în Biserica Ortodoxă Română.

De la orele 10.00, a avut loc şedinţa solemnă a Sfântului Sinod cu tema „Anul 2008, An jubiliar al Sfintei Scripturi şi al Sfintei Liturghii, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul”. În cadrul şedinţei solemne au fost evaluate cele mai importante manifestări cu caracter religios-duhovnicesc, cultural-editorial şi mediatic desfăşurate de Eparhiile Patriarhiei Române din ţară şi din străinătate în cursul acestui an proclamat de Sfântul Sinod ca An jubiliar al Sfintei Scripturi şi al Sfintei Liturghii.

Şedinţa solemnă s-a încheia cu vernisajul expoziţiei de carte bisericească intitulată „Sfânta Scriptură şi Sfânta Tradiţie în viaţa poporului român”, organizată în sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. Expoziţia, realizată de Sectorul Patrimoniu Cultural şi Biblioteca Sfântului Sinod, prezintă o retrospectivă a tiparului bisericesc românesc care, pe parcursul a 500 de ani, a scos la lumină numeroase ediţii ale Sfintei Scripturi şi ale Sfintei Liturghii, mărturii de referinţă ale spiritualităţii, culturii şi limbii române. Expoziţia va fi deschisă până în data de 10 noiembrie 2008.

De la orele 17.00, a avut loc sfinţirea fabricii de lumânări „Făclia” a Arhiepiscopiei Bucureştilor din incinta Mănăstirii Duminica Sfinţilor Români de la Popeşti-Leordeni, şoseaua Olteniţei, nr. 255.