Tuesday 18 november 2014

STIRI | Amphipolis – misterul scheletului descoperit in mormant continua

Un oficial al Ministerului Culturii din Grecia, Lina Mendoni, spune ca ar putea dura mai mult de opt luni de zile pana cand experții vor finaliza testele efectuate pe ramasitele pamantesti umane descoperite in mormântul antic excavat în Amphipolis, in nordul Greciei.

Secretarul general al ministerului a declarat pentru Skai TV că autoritățile nu au atribuit încă sarcina efectuarii de teste, vreunei universitati sau unei alte organizații.

Mendoni a spus că cea mai mare parte a muncii de teren din Amphipolis a fost finalizata, dar că arheologii au încă o multime de lucruri de făcut, în ceea ce privește evaluarea a ceea ce s-a descoperit pe sit.

Arheologii discută posibilitatea compararii ADN-ului vestigiilor din mormântul din Vergina, al lui Filip al II-lea al Macedoniei, tatal lui Alexandru cel Mare, cu rămășițele găsite în Amphipolis.

În interiorul mormântului, scheletul uman găsit a fost aproape intact. Scheletul va fi transferat unui laborator, pentru testul ADN, intentionand sa determine sexul și vârsta persoanei decedate, informeaza publicatia Katimerini.

Potrivit Ministerului grec al Culturii, monumentul funerar de pe dealul Kasta este cel mai mare construit vreodată în Macedonia, realizat din cea mai mare cantitate de marmură folosita vreodată. Este o lucrare publică extrem de scumpa, imposibil sa fi fost finantata de un civil.

Cert este ca persoana îngropata în interiorul mormantului a fost considerata erou, la momentul respectiv. El sau ea a fost membru proeminent al societății macedonene. Aceasta este singura explicație a costului imens al monumentului, apreciaza Neos Kosmos.

Lăcaşuri Ortodoxe (spre pagina principală)

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile