STIRI | Proorocii, luminatorii lui Dumnezeu si icoana lor

Va semnalam o noua aparitie: “Prorocii, luminatorii lui Dumnezeu și Icoana lor”, P. Michel Quenot, 198 de pagini, 90 de ilustrații color, Editura Orthdruk, 2014 – in limba franceza. Pret: 19 EUR. Aparuta si pe Amazon, poate fi achizitionata dand click aici [https://www.amazon.fr/Prophetes-Clairons-Dieu-Leur-Icone/dp/8389396696] .

Cine sunt acești bărbați și aceste femei excepționale?

Care este mesajul lor?

Cui se adreseaza?

Cum se traduc cuvintele lor?

Toate aceste chestiuni, discutate in noua carte aparuta, sugerează dimensiunea cosmică și sacră a istoriei, dar și vocația și responsabilitatea fiecărui om.

Cartea prezinta învățăturile profeților, atât temporale cat și atemporale, locale și universale, manifestate și ascunse, colective și personale.

Surse de bucurie, descoperirile lor provoacă o reflecție fructuoasa și poartă in ele germenele unei schimbari de direcție.

Portretul lor spiritual, transmis de imaginea liturgică a Bisericii Ortodoxe, care este icoana (pictata fie pe lemn, fie in fresca, miniatura, broderie) ii face mai prezenti, ne ajuta sa înțelegem mai bine gândirea lor și ajută la crearea unui fel de dialog. Un parcurs luminos, al unui demers pedagogic, prin tradiția Sfintilor Părinți!

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.